***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Депутатите набързо уредиха как се става служебен премиер. Пак сигнал за бомба в София

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 март   

 

За едвам 10 минути депутатите одобриха ремонти в три закона, с които уредиха по какъв начин се става длъжностен министър председател. По време на 30-минутната обедна отмора, която депутатите си пуснаха, членовете на правната комисия се събраха на съвещание, на което одобриха ремонти в Закона за Българската национална банка, които да уредят по какъв начин шефа или подуправителите на Българска народна банка могат да станат служебни министър председатели.

***

Сигнал за бомба е постъпил в комерсиалния център на бул. „ Стамболийски “.

Изпратен е до служебната поща на мола, съобщи bTV.

***

Зам.-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева  и Тошко Тодоров разговаряха с президента. Двамата са в листата с висши държавни чиновници, от който президентът може да избира длъжностен министър председател.

***

Посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен изрази разочарованието си от неуспеха на договарянията по сформирането на държавно управление и акцентира ненамесата на Съединените щати в тези вътрешни диалози.

***

„ За комисията за Нотариуса съм споделил, че тя няма да бъде публично потребна още преди месеци. Моите думи се потвърдиха във вторник, когато членовете на комисията от ГЕРБ и Движение за права и свободи започнаха да саботират работата ѝ. 

Първо като се пробваха да провалят кворума и второ като нахлуваха по време на съвещанието и отправяха закани за разпра. 

По времето, когато бях вътрешен министър, имах терзания, че от Министерство на вътрешните работи може да изтече информация по проблема Нотариуса ". 

Всичките обстоятелства създаваха подозрения, че информация е изтекла. 

Влиянието на Нотариуса и „ Осемте джуджета " се вижда освен в Министерство на вътрешните работи, само че и прокуратурата, и изпълнителната власт. 

Известен факт е, че Нотариуса е ходил на банкети на прокуратурата “.

***

За продължение построяването на аутобана са обезпечени над 233,6 млн. лева от републиканския бюджет, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ).

***

Екстремистката формация „ Ислямска страна " (ИД) удостовери през днешния ден ареста в Русия на четирима свои членове, виновни за смъртоносната офанзива в концертна зала край Москва, ден откакто съветските управляващи насочиха нови обвинявания за връзки на нападателите с „ украинските националисти ", съобщи Франс прес.

Изданието на ИД „ Ан Набаа " удостоверява, че „ четирима бойци, които са бойци на халифата ", са атакували залата в предградие на Москва. Трима от тях са употребявали автомати, а четвъртият е провокирал пожар, написа „ Ан Набаа ", представен в каналите на мобилното приложение „ Телеграм " на джихадистката формация.

***

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Каневската и Днепровската Водноелектрическа централа (и двете част от каскадата водноелектрически централи на река Днепър – бел. ред.) са били цел на снощните съветски въздушни удари в Украйна, съобщи Ройтерс.

***

Дългогодишният чиновник във ведомството прикани страната му неотложно да окаже военна помощ на Украйна. 

„ Сега стопанинът на Кремъл е по-слаб от всеки път.

Ние имаме историческия късмет да победим врага, който води война против нас от десетилетия. 

Путин унищожава всичко, което е значимо за нас. Ето за какво ние би трябвало да окажем военна помощ на Украйна във допустимо най-кратки периоди. 

Трябва да действаме като велика мощ “.

***

Руската прокуратура изиска през днешния ден от министерството на правораздаването да разгласи Алла Пугаова за „ задграничен сътрудник ", съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

По-рано се появиха медийни информации, че управляващите приготвят подобен ход против иконата на руската поп музика, която се разгласи срещу войната против Украйна и напусна Русия, написа Българска телеграфна агенция.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР